Libellenfotografie, de Bruine winterjuffer | Sympecma fusca.


Posted 17/1/2016
Macrofotografie, Bruine winterjuffer | Sympecma fusca

Bruine winterjuffer | Sympecma fusca.

Veluwe - Na maandenlang geen foto's te hebben gemaakt, is dit wel een leuk begin van 2016. Ook al is dit niet echt een winterse foto, de Bruine winterjuffer is wel een echte winterse soort.

Nadat ik vanmorgen in alle vroegte eerst opzoek ben geweest naar de Noordse winterjuffer, waar ik helaas geen foto van heb kunnen maken, ben ik vanmiddag is opzoek geweest naar de Bruine winterjuffer | Sympecma fusca. Ik had deze soort al verschillende keren in de zomer zien vliegen op een heide gebied bij mij in de buurt. Het was dan ook een kleine gok of ik deze winterjuffer ook in de winter kon vinden. Het is ook letterlijk zoeken naar een speld, van zo'n 4cm groot, in een hooiberg, zo groot als een paar voetbalvelden.

Na ongeveer een uur zoeken vond ik er 1 aan een heidetakje, lekker in het zonnetje. Op mijn gemak heb ik er wat foto's van kunnen maken, echt wegvliegen doen ze namelijk niet met temperaturen zo rond het vriespunt. Ik hoop de komende tijd er toch nog een mooie winterse foto van te kunnen maken.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap