Postzegelserie | Vlinders in Nederland | PostNL


Posted 15/9/2016
Vlinders in Nederland PostNL Postzegelserie

PostNL 'Vlinders in Nederland' postzegelserie.

Ermelo - PostNL heeft verleden jaar een postzegelserie, Vlinders in Nederland, uitgebracht. Deze postzegels kunnen mooi worden opgeborgen in het bijbehorende fotoboek vol met foto's van de Nederlandse vlinders.

Enige tijd geleden ontdekte ik, bij toeval, dat PostNL een foto van mij had gebruikt op een postzegel. Dat is gek, want ik had daar geen toestemming voor gegeven. Na enig onderzoek bleek dat er een nieuwe serie, Vlinders in Nederland, was uitgebracht en daar waren nog meer foto's van mij voor gebruikt. Hier ging iets fout.

In 2009 heb ik samen met, toen nog, TNT post ook meegewerkt aan een grote postzegelserie, Vlinders in Nederland. Een schitterende serie met alle vlinders van Nederland op een eigen postzegel met een bijbehorende bewaar map.

Dit waren precies dezelfde foto's, waaronder het Veenbesblauwtje | Agriades (Plebejus) optilete, die ik toen destijds had aangeleverd. Maar ik had uitsluitend voor alleen die serie toestemming gegeven, en niet voor deze. Hier moest even duidelijkheid komen hoe dit zat. Een boze mail naar PostNL leverde me al snel een antwoord op, en alles werd meteen netjes opgelost.

Vandaag viel het boek met de postzegels op de deurmat. Het blijft leuk om je eigen foto's afgedrukt te zien, ook al zijn sommige zo klein als een postzegel.....

Macrografie.nl | Copyright © 2000 -