Vroege glazenmaker | Aeshna isoceles in de Weerribben.


Posted 14/5/2016
Vroege glazenmaker | Aeshna isoceles met larve huidje

Vers uitgeslopen Vroege glazenmaker | Aeshna isoceles

Weerribben - Nog nooit met zo'n slechte weersverwachting op pad geweest. Bewolkt, wind en 9 graden. Maar de drang om toch fot's te maken was de reden dat vanmorgen om 4.00 uur toch weer die wekker ging.

Ondertussen was ik verschillende keren op pad geweest om Oranjetipjes te zoeken. Helaas bleef het alleen bij zoeken en kwam mijn camera niet uit mijn tas. Omdat het de laatste dagen erg mooi weer was geweest gokten ik op Glassnijders, Bruine korenbouten en eventueel Smaragdlibellen.

Onderweg naar de Weerribben toe regende het zelfs, zag er dus niet al te best uit. Op het eerste stuk hing Viervlek, maar heb ik lekker laten hangen. Na een tijdje zoeken vond ik deze Vroege glazenmaker | Aeshna isoceles, een uitsluiper.

Boven verwachting liet de zon zich ook nog even zien, net lang genoeg om er gebruik van te maken. Kortom, een zeer geslaagde ochtend ondanks de slechte weersverwachting!

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap