Vosje | Vulpes vulpes


Posted 6/6/2016
Vossen welp

Jong Vosje | Vulpes vulpes

Veluwe - Een paar jaar achter elkaar houdt ik een vossenhol in de gaten, waar ik destijds schitterende foto's heb kunnen maken. Helaas is dat hol nog steeds niet bewoond. Door hier en daar wat rond te vragen hoopte ik om jonge vosjes te kunnen fotograferen.

Kort geleden kreeg ik een tip waar zich een vossenhol zou moeten bevinden. Afgelopen zaterdag zijn we is wezen kijken of we wat zagen. Tot onze grote verbazing zagen we laat in de ochtend nog een das oversteken. Een leuke verrassing, dus dit beloofde wat. Na een tijdje te hebben gewacht werden we bruut verstoord door een boer die zijn twee grote honden aan het uitlaten was. Helaas, deze kans was verkeken.

Vanmorgen ben ik in alle vroegte nog is een keer wezen kijken. Na enige tijd zag ik vanuit mijn ooghoek twee oortjes tussen de struiken door. Ja, daar lag een Vos | Vulpes vulpes een beetje te dutten. Af en toe keek hij op omdat hij iets hoorde. Ik kon me mooi verschuilen achter een dikke boom, en kon tussen de takken door deze foto maken.

Jammer genoeg was dit Vosje al te groot. Hij was erg alert, maar gelukkig had hij mij niet echt in de gaten. Na een klein uurtje besloot hij dat het genoeg was, en vertrok tussen de bosjes. Heel voorzichtig ben ik er vandoor gegaan. Waarschijnlijk houd ik het dit jaar voor gezien, maar ik zal volgend jaar zeker weer gaan kijken.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap