De Zuidelijke glazenmaker | Aeshna affinis in Nederland.


Posted 10/8/2023
De Zuidelijke glazenmaker | Aeshna affinis in Nederland

Helderblauwe Zuidelijke glazenmaker | Aeshna affinis.

Flevoland - Soms hoef je niet zo ver van huis om een nieuwe libellensoort te fotograferen.

Ik ben volgens mij niet echt een soortenjager, maar ik zou liegen als ik niet mijn best zou doen om een nieuwe soort te fotograferen en zeker als deze soort niet al te ver van mijn huis rondvliegt.

Dit jaar ging ik het toch maar is proberen om de Zuidelijke glazenmaker | Aeshna affinis op de foto te krijgen. Afgelopen woensdag was het super mooi weer, ik was lekker vrij met mijn kinderen. Dus, rugzak met limonade en wat lekkers mee. Ik moest ze toch een beetje paaien om mee te gaan libellen zoeken.

Ik had een mooi plekje gevonden niet al te ver bij ijn huis vandaan. Na een korte wandeling zag ik al verschillende Glazenmakers vliegen waaronder de helder blauwe Zuidelijke glazenmaker. Eerlijk gezegd dacht ik dat het nooit zou gaan lukken want die beesten gingen zelden zitten. En als ze gingen zitten moest je wel heel snel zijn om ze op de foto te kunnen krijgen anders vlogen ze weer weg.

Als een ijsbeer liep ik steeds heen en weer totdat ik in de gaten kreeg dat er eentje steeds een bepaald hoekje had en af en toe ging hangen. Hier richtte ik al mijn pijlen op, en met succes! Na enige tijd lukte het me om een paar foto's te maken.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap