Bruin blauwtje | Aricia agestis


Posted 26/8/2023
vlinders fotograferen, Bruin blauwtje | Aricia agestis

Bruin blauwtje | Aricia agestis tussen paarse heide.

Veluwe - Genoeg Blauwtjes om op de foto te zetten, je zou er bijna keuzestress van krijgen.

Samen met Johannes ben ik afgelopen week weer is op pad geweest, dit keer naar het Bruin blauwtje | Aricia agestis. We hadden een veld gevonden waar er tientallen zouden moeten zitten.

Ik kon me niet heugen dat wanneer ik voor het laatst dit kleine vlindertje op de foto had gezet. Sterker nog die foto die ik ooit gemaakt had stond nog geneens op mijn website. Dus het leek me een goed idee om daar is wat meer werk van te gaan maken.

Ruim voor zonsopkomst waren we al op zoek. En inderdaad na een korte tijd vonden we de eerste vlinders al. Toch nog even verder kijken of sommige vlinders toch nog wat mooier zaten. Er zaten er tientallen, je zou er bijna keuzestress van krijgen.

De eerste vlinder die ik op de foto wilde zetten was dit Blauwtje tussen de paarse heide door. Omdat het nog koud genoeg was had ik alle tijd om van alles te experimenteren. Vlinder volledig in de schaduw, alles in de schaduw behalve de vlinder, scherpte diepte aanpassen ect.

Uiteindelijk kwam de zon over de bomen heen en verlichtte mooi de achtergrond. Nu werd het voor deze te warm en begon te draaien. Snel naar de volgende.

vlinders fotograferen, Bruin blauwtje | Aricia agestis

Bruin blauwtje | Aricia agestis tussen de bloemetjes.

De volgende zat mooi tussen allemaal kleurrijke grasjes en bloemetjes. Hier kon ik nog mooi mee aan de gang. Uiteindelijk ging de vlinder nog open zitten en kon ik dat ook nog op de foto zetten. Kortom een geslaagde ochtend!

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap