Zomervakantie in Zwitserland, Italië
en Oostenrijk met de familie.


Posted 06/9/2023
Gardameer - Italie

Vakantie in Zwitserland, Italie en Oostenrijk met de familie.

Zwitserland - De zomervakantie zit er alweer op helaas, maar wat hebben we het mooi gehad!

We hadden ruim drie weken vakantie, waarvan we de eerste week in Italië aan het Gardameer zaten en de tweede week een appartement hadden geboekt in Oostenrijk. Ik wilde mijn gezin graag wat mooie plekken in Zwitserland laten zien waar ik met enige regelmaat kwam om vlinders te fotograferen.

Omdat Levi, onze oudste, vrijdag's al vrij was konden we mooi donderdagavond al vertrekken. De eerste halte, Albulapas. De reis verliep erg voorspoedig wat in hield dat we om 6.00 uur 's ochtends op de plaats van bestemming waren. Na een broodje en een bakje koffie maakten we ons klaar voor een mooie ochtend wandeling.

Terwijl ik alles afspeurde naar leuke vlinders, vermaakte de kinderen zich met hun schepnetten bij het water. Het was lastig om wat vlinder te vinden, waarschijnlijk kwam dit omdat het had gevroren.... Vlak voordat de zon over de bergen kwam vond ik een Veenluzernevlinder | Colias Palaneo onder de dauw hangend aan een Margrietje. Snel even wat foto's gemaakt en weer verder zoeken.

Veenluzernevlinder | Colias Palaneo

Veenluzernevlinder | Colias Palaneo

Gelukkig lukte me het nog net om tussen alle 'Papa, kom is kijken?!' en 'Papa, ik moet poepen!!' door wat foto's te maken van een Veenbesparelmoervlinder | Boloria aquilonaris en een Woudmoervlinder | Melitaea diamina.

Toen de zon eenmaal over de bergtoppen was werd het al gauw te warm en zat er niks meer stil. Tijd om even lekker te genieten van de schitterende omgeving. Wat was het ook leuk om mijn gezin eindelijk is te laten zien waar ik zoal vlinders ging fotograferen. Na een mooie rit over de Albulapas kon een bakje koffie bij het Kurhaus niet ontbreken. Hier had ik namelijk in het verleden een paar keer in de kelder geslapen toen ik vlinders ging fotograferen.

De volgende dag vertrokken we richting Italië. De route ging via de schitterende Berninapas. Echt fantastisch! In de loop van de middag kwamen bij het Gardameer aan. Hier hadden we een mooi huisje, vlak bij het zwembad en uitzicht op het meer, heerlijk. We gingen vaak 's ochtend even op pad om dorpjes te bezoeken in de omgeving. Zo ook het toeristische stadje Limone, bekend om zijn Limoncello.

Om het voor de kinderen ook nog enigzins aantrekkelijk te maken probeerden we dit af te wisselen met zwemmen in het meer. Zo ook die dag. We hadden een leuk strandje uitgezocht, en hadden Levi zijn zwembroek en zwembandjes aangedaan. Die kon alvast naar het water. Snel Senna omkleden, totdat Levi riep;"PAPA EEN SLANG!!". Ja tuurlijk... op zo'n druk strand....Ja ik kom zo kijken....PAPA KOM SNEL KIJKEN!! Hij ligt hier tussen de rotsen! OK, ik kom wel even kijken... Verrek, je hebt helemaal gelijk!! Hahahahah. Even kijken wat het was, oh die kan ik wel pakken want het was de Dobbelsteenslang. Levi kon ook niet wachten om hem vast te houden. Senna moest hem daarna ook nog even aaien. Daarna hebben we hem weer veilig tussen alle rotsen terug gezet.

Dobbelsteenslang | Natrix tessellata

Levi met Dobbelsteenslang | Natrix tessellata

Wat een super leuke actie! Verder kwam er van vlinders fotograferen niks terecht want de temperatuur was ruim boven de 35 graden, dus iets te warm om achter de vlinders aan te rennen. Na een week zijn we naar Oostenrijk gereden, hier hadden we een apartement gehuurd.

Ik had mijn pijlen wat meer gericht op Oosternrijk qua vlinders fotograferen. Maar dat viel ook nog wat tegen. Het was een onbekend gebied dus voordat ik daar een geschikt veldje had gevonden waren we alweer een paar dagen verder. Uiteindelijk vond ik een mooi veldje, maar het weer zat niet echt mee.'s Ochtends wel een keer wezen zoeken, maar niks gevonden helaas.

Een paar dagen later ben ik 's middags nog samen met de kinderen opzoek geweest naar vlinders. Ik hoopte, dat ik tussen de buien door, wat vlinders kon vinden die dan stil gingen zitten vanwege de regen. Na een korte wandeling moesten we ons haasten om bij de auto te komen want er kwam een flinke bui aanzetten. Toen we naar de auto renden vloog er vlak voor ons een Grote weerschijnvlinder | Apatura iris op die meteen de boom in ging. Balen! Maar ik had een stille hoop dat hij na de regenbui misschien wel weer naar beneden zou komen om wat te drinken. En inderdaad, toen de regen weer weg was en wij daarna gingen kijken zat hij op de grond te drinken van een koeienvlaai, perfect! Zo kon ik uitgebreid foto's maken van deze schitterende vlinder. Hij nam zelfs even de tijd om een selfie met ons te maken! Na bijna 3 weken waren we weer thuis en wat hebben we genoten!

Grote weerschijnvlinder | Apatura iris

Selfie met de Grote Weerschijnvlinder.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap