Ringoogparelmoervlinders | Boloria unomia zoeken in de Eifel.


Posted 27/8/2023
Vlinders fotograferen in Duitsland, Ringoogparelmoervlinder | Boloria unomia

Ringoogparelmoervlinder | Boloria unomia op Adderwortel

Eifel | Duitsland - Dit jaar is het er eindelijk van gekomen, Ringoogparelmoervlinders zoeken in de Eifel.

Zaterdag 10-06

Elk jaar probeer ik wel een paar keer, met Johannes, een tripje naar Duitsland te doen om vlinders te fotograferen. Vaak lukt dit ook wel, maar soms moet je dan ook keuzes maken welke soort we gaan en kunnen zoeken.

De wil is er altijd wel, maar de planning is en blijft altijd wat lastig. Ten eerste moet je de tijd hebben om te gaan, ten tweede moet het weer enigzins meezitten en ten derde moet je goed zitten met de vliegperiode. Het scheelt dat de Ringoogparelmoervlinder | Boloria unomia in hetzelfde gebied vliegt als de Blauwe vuurvlinder. En hun vliegperiode overlapt ook wel redelijk, met nadruk op redelijk.

Maar ik wil graag verse exemplaren, dus zodra de Blauwe vuurvlinder begint met vliegen zijn er nog geen Ringogen. Maar zodra de Ringogen gaan vliegen zijn de Blauwe vuurvlinders alweer minder vers. Dit houdt in dat er een paar weken tussenzit en je dus meerdere keren naar de Eifel moet rijden. Dit jaar lukte dat dus wel!

Zaterdagochtend om 2.00 uur stapten Johannes en ik in de auto. Het koste wat moeite want de avond ervoor had ik nog een bbq van mijn werk..... Na een rit van ongeveer 4 uur waren we op de plaats van bestemming. Hier was het een koude nacht geweest, en alles was mooi bedekt met dauw. Het duurde ook niet heel lang voordat we de eerste vlinders vonden.

Het was een schitterende ochtend! Het zonnetje kwam mooi over de heuvels en we hebben ons een paar uur lang prima vermaakt. Uiteindelijk, toen het te warm werd en alles begon te vliegen zijn we weer naar huis gegaan. Zo'n kort nachtje breekt je dan toch nog wel iets op want van de terugweg heb ik weinig meer mee gekregen. Rond 12.00 uur waren we weer thuis.

Slapen in de auto

Slaapverwekkend zo'n autorit...

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap