Vakantie Ardennen met de familie.


Posted 29/6/2023
Bloemenblauwtje | Claucopsyche alexis

Bloemenblauwtje | Claucopsyche alexis tussen de gele Boterbloemen.

België - Dit jaar was het eindelijk weer zover, we gingen met mijn hele familie, en aanhang, een lang weekend naar de Belgische Ardennen.

De weersverwachtingen waren goed voor het Pinksterweekend, volop zon! In de aanloop naar het weekend hield ik goed in de gaten, waar en of er al vlinders werden gezien in de buurt van het huis waar we zaten.

Helaas was dit niet echt het geval, het was ook nogal vroeg in het vlinderseizoen. Wel zaten we op een klein uur rijden van de plek waar ik de week ervoor met Johannes was geweest om Bloemenblauwtjes te zoeken.

Na wat wikken en wegen besloot ik om de eerste ochtend toch maar die kant op te rijden. Om 4.00 uur stond mijn wekker. Ik had de avond ervoor nog wel gevraagd of er nog iemand zin had om mee te gaan maar niemand had echt de behoefte om om 4.00 uur zijn bed uit te gaan in de vakantie....

Iets na vieren sloop ik het huis uit richting Frankrijk, waar ik rond 5.00 uur aankwam op de plek van de Bloemenblauwtjes | Claucopsyche alexis. Het waaide ontzettend hard, en er was redelijk wat bewolking. Niet echt een top ochtend dus.

Na een korte tijd zoeken vond ik de eerste vlindertjes, maar het lukte bijna niet om er een scherpe foto van te maken. Wat een ellende! Uiteindelijk trok de lucht wat open en kwam de zon tevoorschijn. Na het hele terrein te hebben uitgekamt vond ik nog een paar Bloemenblauwtjes in de luwte. Hier slaagde ik erin om toch nog een mooie foto te maken zowel dicht als open.

Rond 8.00 uur werd het te warm en begon alles te vliegen dus stapte ik in de auto om terug het huis te gaan. Tussendoor moets ik toch even stoppen om te genieten van de schitterende Franse dorpjes. Rond 9.00 uur was ik terug en was ik precies op tijd voor het ontbijt.

Mooi Frans straatje

Omdat ik nu toch in deze hoek zat besloot ik de volgende ochtend toch maar weer op pad te gaan. Dit keer kon ik iets langer blijven liggen want ik had een plek in de buurt gevonden waar Ringoogparelmoervlinders zouden moeten zitten.

Dus de wekker stond op 4.30 uur want het was 10 minuten rijden. Daarna nog wel 40 minuten lopen maar dat wist ik niet... Op de plek aangekomen kon ik na veel pijn en moeite een Hooibeestje vinden. Niet echt helemaal wat ik gedachten had. Ik denk dat ik nog iets wat te vroeg in het jaar was...

Op de terugweg naar de auto zag ik uit mijn ooghoek nog een Aardbeivlinder | Pyrgus malvae. Het licht scheen mooi tussen de bomen door dus daar ben ik nog wat mee aan het prutsen geweest. Om 8.00 uur was ik weer thuis.

Aardbeivlinder | Pyrgus malvae

Aardbeivlinder | Pyrgus malvae tussen het hoge gras

De laatste ochtend besloot ik maar om een keer lekker te blijven liggen, daar was vakantie toch eigenlijk ook voor bedoeld?!

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap