Eerste vlinderfoto van het jaar van het Oranjetipje.


Posted 17/4/2024
Pinksterbloem tussen het gras met een Oranjetipje | Anthocharis cardamines

Oranjetipje | Anthocharis cardamines op een Pinksterbloem.

Veluwe - Tussen de regenbuien door vlinders zoeken. Het moet niet gekker worden.

Het voorjaar is al in volle gang de Pinksterbloemen staan al vol in bloei en de eerste vlinders en libellen worden al gezien. Maar echt weer om te fotograferen is het nog niet geweest, voor mij althans.

Ik hoop altijd op mooie ochtenden met rijp of dauw en een mooi zonnetje. Helaas was dit de afgelopen tijd niet het geval. Er was vooral wind, heel veel wind. Dus kwam het er niet van om vlinders, en dan specifiek het Oranjetipje | Anthocharis cardamines te gaan zoeken.

In de loop van de ochtend leek het weer wat beter te worden dus besloot ik toch maar is mijn geluk te beproeven. Bij een weiland vol met Pinksterbloemen zette ik mijn auto neer, laarzen aan, want alles was kletsnat van de regen. Het zag er schitterend uit met al die druppels aan de Pinksterbloemen en grassprieten.

Af en toe kwam de zon tussen de wolken door en zo nu en dan kwam er een beste regenbui over. Maar na een korte speurtocht vond ik het eerste Oranjetipje, een mannetje, mooi tussen het frisse groene gras hangend aan een Pinksterbloem.

Dit moest het gaan worden, een tegenlicht opname zodat je zoveel mogelijk van de regendruppels zou gaan zien. Zodra de zon doorkwam was het licht wel erg hard, iets waar ik normaal gesproken juist niets van moest hebben. Maar ik had nu geen andere mogenlijkheid. Snel een paar foto's kunnen maken voordat de volgende regenbui weer overtrok en de zon zich voorlopig niet meer zou laten zien.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap