Posted 1/1/2024
Coverfoto op tijdschrift

Magazine Landschap Noord-Holland

Heideblauwtje als coverfoto.

Ermelo - Allereerst de beste wensen voor 2024!!

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een update op mijn site heb gezet. Maar met het slechte weer van de afgelopen maanden heb ik ook niets meer gefotografeerd. We hebben ook nog geen mooie ochtenden met rijp gehad anders was ik nog wel naar winterjuffers wezen zoeken. Hopelijk komt dat nog.

Wel ben ik avonden druk geweest om mijn website nog wat strakker te maken. Geen keuze menu met tekst bovenaan de pagina's maar een button. Ook heb ik een volledig nieuwe portfolio pagina gemaakt met, naar mijn idee, mijn mooiste foto's van de afgelopen jaren.

Ook moest ik al mijn blogpagina's van de laatste 10 jaar nog bijvoegen. Wat een klus was dat, maar ook die staan er nu allemaal op.

Wat er ook nog ontbrak was een publicatie pagina. Want door de jaren heen heb zijn er heel wat foto's van mij gebruikt in verschillende boeken en tijdschriften. Dit verdiende wel een eigen pagina vond ik. Het is voor mij niet altijd duidelijk waar mijn foto's worden gebruikt aangezien ze via verschillende stockbureau's verkocht worden.

Heel toevallig kwam ik er ook achter dat er pas weer een foto van mij gebruikt was. Dit keer belandde een foto van het Heideblauwtje | Plebejus argus op de cover van het tijdschrift 'Lanschap Noord-Holland'.

Voor zover ik weet is dit de eerste keer dat er een foto van mij op de cover van een tijdschrift terecht is gekomen.

Ik ben benieuwd wat het nieuwe jaar ons weer gaat brengen. Ik heb wel wat leuke dingen in het vooruitzicht. O.a. Oostenrijk waar ik op zoek ga naar de Zandadder!


Posted 31/1/2018
Postzegelserie PostNL 'Beleef de natuur'

'Beleef de natuur' postzegelserie.


Postzegelvelletje 'Beleef de natuur'

PostNL | Postzegelserie | 'Beleef de natuur'

Ermelo - PostNL heeft onlangs een nieuwe serie postzegels uitgebracht met als thema 'Beleef de natuur'.

Elk voorjaar ga ik eropuit om de Heikikkers te "fotograferen". Dit valt niet altijd mee om de juiste dag te voorspellen. De paartijd duurt ongeveer een week, en in die week zijn de mannetjes maar een paar dagen echt blauw. De weersomstandigheden hebben hier ook een grote rol in. Ook zijn de Heikikkers erg schuw waardoor het lastig is om ze goed op de foto te krijgen. Maar ze zeggen wel eens, de aanhouder wint.

Twee jaar geleden is het me weer eens gelukt om een mooie foto te maken van een blauwe Heikikker | Rana arvalis. Dit mannetje bleef mooi zitten tijdens de ondergaande zon.

Dit jaar brengt PostNL een hele nieuwe postzegelserie uit met als titel 'Beleef de natuur'. Ze trappen af met de reptielen en amfibieën. En hiervoor hebben ze o.a. mijn foto van de Heikikker | Rana arvalis gebruikt. Het "watermerk" van de Adder | Vipera berus, in de linkerbovenhoek, is ook afkomstig van een foto die ik gemaakt heb. Ook al zijn de foto's maar zo groot als een postzegel, het is erg leuk om je eigen foto hierop terug te zien.


Posted 18/12/2016
Noordse winterjuffer | Sympecma paedisca in tijdschrift Roots

Roots tijdschrift | Insecten in de winter.

Insecten in de winter | tijdschrift Roots

Ermelo - Elke winter ga ik opzoek naar winterjuffers. Als de kans op rijp het grootste is dan ben ik in het veld te vinden, om te zoeken naar een speld in een hooiberg.

De kans om ze te vinden wordt steeds kleiner naarmate de winter vordert. Ze kruipen steeds dieper weg in de vegetatie waardoor een mooie foto ook steeds lastiger wordt.

Omdat ik aangesloten ben bij Buiten-Beeld, een stockbureau voor natuurfotografen, zet ik mijn gemaakte foto's bij hen online. Regelmatig verkoop ik foto's, maar ik weet lang niet altijd aan wie.

Zo bladerde ik van de week het tijdschrift Roots door, zoals ik dat wel vaker doe, en zie tot mijn grote verbazing een foto van mij staan. De foto van de Noordse winterjuffer | Sympecma paedisca staat pagina groot bij een artikel van winterkriebels. Dit gaat over insecten met antivries in hun lichaam.

Dit zijn toch echt leuke dingen, je eigen foto's in tijdschriften terug zien. Het is een soort beloning voor alle uren die je in de fotografie stopt.


Posted 15/9/2016
Vlinders in Nederland PostNL Postzegelserie

Postzegelserie | Vlinders in Nederland | PostNL

PostNL 'Vlinders in Nederland' postzegelserie.

Ermelo - PostNL heeft verleden jaar een postzegelserie, Vlinders in Nederland, uitgebracht. Deze postzegels kunnen mooi worden opgeborgen in het bijbehorende fotoboek vol met foto's van de Nederlandse vlinders.

Enige tijd geleden ontdekte ik, bij toeval, dat PostNL een foto van mij had gebruikt op een postzegel. Dat is gek, want ik had daar geen toestemming voor gegeven. Na enig onderzoek bleek dat er een nieuwe serie, Vlinders in Nederland, was uitgebracht en daar waren nog meer foto's van mij voor gebruikt. Hier ging iets fout.

In 2009 heb ik samen met, toen nog, TNT post ook meegewerkt aan een grote postzegelserie, Vlinders in Nederland. Een schitterende serie met alle vlinders van Nederland op een eigen postzegel met een bijbehorende bewaar map.

Dit waren precies dezelfde foto's, waaronder het Veenbesblauwtje | Agriades (Plebejus) optilete, die ik toen destijds had aangeleverd. Maar ik had uitsluitend voor alleen die serie toestemming gegeven, en niet voor deze. Hier moest even duidelijkheid komen hoe dit zat. Een boze mail naar PostNL leverde me al snel een antwoord op, en alles werd meteen netjes opgelost.

Vandaag viel het boek met de postzegels op de deurmat. Het blijft leuk om je eigen foto's afgedrukt te zien, ook al zijn sommige zo klein als een postzegel.....


Posted 1/10/2015
Vossenfoto in kalender

Calendar Foxes 2016

Internationale Foxes calendar 2016

Ermelo - Verleden jaar kon ik mooie foto's maken van jonge vosjes bij mij in de buurt. Een van die foto's belandde dit jaar nog in een tijdschrift van Beversport.

Tot mijn grote verbazing wordt diezelfde foto gebruikt in een kalender die wereldwijd wordt uitgebracht. Via verschillende websites wordt deze kalender verkocht.


Posted 1/5/2015
Geelbuikvuurpad | Bombina variegata in tijdschriften

Ark Natuurontwikkeling

Tijdschriften met de Geelbuikvuurpad | Bombina variegata

Ermelo - De Geelbuikvuurpad is een hele zeldzame soort die alleen nog maar voorkomt in Limburg. Stichting Ark heeft mijn foto van dit shitterende beestje al verschillende keren gebruikt in diverse tijdschriften.

Onlangs is het nieuwste nummer verschenen, waarbij mijn foto pagina groot op de achterkant staat te pronken.


Posted 1/9/2014
Eekhoorn eet nootjes op stronk

Tijdschrift Nuon

Publicatie - Nuon tijdschrift

Ermelo - Doordat ik aangesloten ben bij een stockbureau, verkoop ik af en toe wat foto's. Vaak weet ik niet waarvoor ze gebruikt worden, maar nu toevallig wel.

Deze foto heb ik, verleden jaar, in mijn achtertuin gemaakt. Ik vind dit ook 1 van mijn mooiste foto's van de Eekhoorn. Leuk om te zien dat hij nu pagina groot in het tijdschrift van Nuon staat.


Posted 1/8/2014
Postkaart met vlinders bij Vivara

Vlinders op postkaart bij Vivara.

Publicatie - Wenskaart Vivara

Ermelo - Regelmatig verkoop ik foto's via Buiten-Beeld, maar vaak weet ik niet waar de foto's voor gebruikt worden. Nu kwam ik er toevallig achter dat twee vlinderfoto's zijn gebruikt door Vivara.

Ze hebben twee vlinderfoto's opgenomen in hun assortiment, het Groot geaderd witje en de Kleine vuurvlinder, en worden verkocht als ansichtkaarten. Het gaat om een foto van het Groot geaderd witje en een foto van de Kleine vuurvlinder.


Posted 30/8/2014
Jonge Vosjes | Vulpes vulpes bij burcht.

Beversport 360 magazine

Tijdschrift Beversport 360 magazine

Veluwe - Toevallig had ik twee publicaties vrij snel achter elkaar. Deze vossen foto belandde in het mooie tijdschrift van Beversport.

In het voorjaar heb ik voor het eerst vossen gefotografeerd, een hele gave ervaring.

En als je dan een half jaar later de foto terug ziet in een tijdschrift dan ben ik best trots.


Posted 29/1/2014
Canon Masters 2013

Fotowedstrijd Canon Masters 2013


Tijdschrift Focus | Canon Masters 2013

Canon Masters 2013 | Publicatie in Focus

Publicatie in Focus | Canon Masters 2013

Ermelo - Vandaag viel het jubileumnummer van Focus op de deurmat, met daarin de uitslag van de Canon Masters 2013.

Mijn foto, van het Groot geaderd witje, werd uit ruim 3500 inzendingen gekozen. Samen met nog 5 finalisten, werd ik begin december uitgenodigd om naar de Oostvaardersplassen te komen. Daar moesten we, onder leiding van Ruben Smit, de finale opdracht uitvoeren. De opdracht luidde als volgt; "Fotografeer de Nieuwe Wildernis".

Na een bakje koffie, en kennis gemaakt te hebben met de andere fotografen, trokken we met twee auto's het natuurgebied in. Op zoek naar "de Nieuwe Wildernis"....

We reden naar verschillende locaties, waar we herten, Heckrunderen en Konikpaarden konden fotograferen. Het grauwe grijze weer hielp daarbij niet echt mee.

We hadden twee uur de tijd om de opdracht uit te voeren. Niet echt lang, als je in je achterhoofd hebt dat ze over de film twee jaar hebben gedaan.

Met dit in mijn achterhoofd ben ik de opdracht op een hele andere manier gaan bekijken. De boswachter van Staatsbosbeheer had gezegd; "Naar aanleiding van de film zijn er duizenden "natuur"fotografen naar de Oostvaardersplassen gekomen om daar even wat mooie beelden te schieten."

Mijn titel voor de foto luidde; Is dit "de nieuwe wildernis"? Waarin het domein van het Konikpaarden, gedomineerd wordt door de "natuur"fotograaf.

Ook al heb ik niet gewonnen, ik vond het een hele leuke en leerzame dag. En ik ben trots dat ik uit zoveel inzendingen gekozen ben. In het februarinummer van Focus staat een uitgebreid verslag van deze finale opdracht in de Oostvaardersplassen.


Posted 23/8/2011
Tijdschrift Landal Greenparks 'Natuurlijk'

Natuurlijk Landal Greenparks

Landal Greenparks tijdschrift 'Natuurlijk'

Ermelo - Enige tijd geleden werd ik benaderd door een reclamebureau. Zij maken, in opdracht van Landal Greenparks, een tijdschrift.

Ze waren een foto van een Noordse winterjuffer tegengekomen op internet. Deze foto wilde ze graag voor het blad gebruiken. Het gaat om 300.000 oplagen en komt in het najaar van dit jaar uit.

Vandaag viel het tijdschrift, Natuurlijk van Landal Greenparks, op de deurmat. Mijn foto van de zeldzame Noordse winterjuffer onder de rijp staat pagina groot in het tijdschrift. titleijd leuk om te zien als er foto's van je gepubliceerd worden.


Posted 4/12/2010
Hans Dorrestijn boek Natuurgids

Natuurgids Hans Dorrestijn

Boek 'Natuurgids van Hans Dorrestijn'

Ermelo - Vanaf September jl. ligt de nieuwe Natuurgids van Hans Dorrestijn in de winkel. In dit boek staan verschillende foto's van mij.

O.a de boomkikker, links boven, op de cover. Maar ook een foto van de Zilvervlek staat pagina groot in dit schitterende boek. In totaal zijn er vier foto's van mij gebruikt. De boomkikker, de zilvervlek, het tweekleurig hooibeestje en een hazelworm.


Posted 25/02/2009
PostNL Postzegelserie 'Vlinders in Nederland'

Aftrap Postzegelserie 'Vlinders in Nederland'


Postzegelserie 'Pimpernelblauwtje'

Pimpernelblauwtje postzegels

TNT Post | Postzegelserie 'Vlinders in Nederland'

Amsterdam - Vandaag was de officiële aftrap, van de Postzegelserie 'Vlinders in Nederland' door TNT Post in Artis.

Enige tijd geleden kreeg ik een mail van TNT Post. Ze gaan een postzegel verzamelmap maken met als onderwerp 'Vlinders in Nederland'. Ze wilden daarvoor foto's van Nederlandse vlinders gebruiken, waaronder die van mij.

In eerste instantie dacht ik dat het om een grap zou gaan, maar al snel werd duidelijk dat dit niet het geval was. Ze wilde, tegen betaling, vlinderfoto's van mij gebruiken van alle Nederlandse vlinders die ik had gemaakt.

Ik heb ongeveer zo'n 70 foto's aangeleverd. Ze zouden niet allemaal gebruikt worden, maar dan konden ze kiezen welke het beste op een postzegel zou passen.

Uiteindelijk zijn er 7 foto's van mij op een postzegel gekomen met een daarbij behorend informatieblad. Dit alles hebben ze gebundeld in een hele mooie bewaarmap.

Op 25-02 was de aftrap van de Postzegelserie 'Vlinders in Nederland'. Dit gebeurde in de Vlindertuin van Artis in Amsterdam onder het toezicht van de gehele Nederlandse pers, waaronder SBS 6. De eerste postzegel werd overhandigd aan Vlinder Kamerling, de dochter van Anthony Kamerling.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap