Even voorstellen

Natuurfotograaf

...de man achter de camera.

Ik ben Jordi Strijdhorst en kom uit Ermelo. Al enige jaren ben ik met fotografie bezig. In het begin was ik alles aan het fotograferen, meer experimenteren eigenlijk. Tot ik erachter kwam dat er met macrofotografie een hele nieuwe wereld open ging. Tijdens een reis door Thailand kwam ik Johannes van Donge tegen. We hadden veel gemeen op het gebied van fotografie. Nadat ik mijn eerste Oranjetipje had gefotografeerd was ik verkocht. Mijn voorkeur is macrofotografie, en voornamelijk libellen, waterjuffers en vlinders. Maar reptielen en amfibieën laat ik ook zeker niet ongemoeid.

Regelmatig ga ik alleen, of samen met Johannes op stap om mooie, zeldzame of bijzondere soorten te fotograferen. Niet alleen in Nederland, maar o.a. ook in Polen, Zwitserland en Hongarije ben ik opzoek naar schitterende libellen en vlinders. Je komt dan ook op de mooiste plekken.

Vaak ben ik voor dag en dauw al in het veld te vinden om libellen bij het eerste ochtendlicht te fotograferen. 's Morgens vroeg voordat de zon opkomt ben ik al aan het zoeken naar slapende vlinders en waterjuffers. Het licht is dan op het mooiste, en je hebt regelmatig kans op dauw. Een leuke bijkomstigheid is, ze zijn te koud om weg te vliegen zodat je alle tijd hebt om er een mooie foto van te maken. Als voor mij het "macroseizoen" is afgelopen probeer ik ook landschappen, vogels en zoogdieren te fotograferen.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 -