Vakantie in Oostenrijk, Vorarlberg.


Posted 3/9/2020
Vorarlberg, Oostenrijk

Vorarlberg, Oostenrijk

Oostenrijk - Wat een schitterende vakantie heb ik achter de rug. Twee weken lang heb ik, samen met mijn gezin, genoten in Oostenrijk.

Gelukkig ging onze vakantie gewoon door ondanks de Corona. Hoe dichterbij de vakantie kwam, hoe spannender het werd. Gaat het nog wel door, of worden de grenzen dicht gegooid i.v.m. de Corona. Sommige steden in Europa werden op code oranje gezet, en sommige landen mocht je niet meer in vanwege Covid-19. Oostenrijk daarentegen bleef gelukkig gewoon open.Dus onze vakantie ging gewoon door. Naar mijn idee was het ook wel veiliger, wandelen in de schone berglucht, dan thuis blijven en met 15 miljoen mensen tegelijk naar de strand

We hadden een mooi appartement geboekt in de Gargellen, een klein ski plaatsje dicht tegen de Zwitserse grens aan. Vanaf ons balkon keken we uit op de ruige bergtoppen om ons heen. Het toppunt van genieten. Op één van de eerste dagen ben ik meteen op onderzoek uit geweest om te kijken of er nog mooie veldjes waren om vlinders te fotograferen. Veldjes genoeg, en er vloog ook van alles. Dus de komende tijd maar eens 's ochtends op pad gaan.

Na de aanschaf van een skipas zijn we elke dag op pad geweest, en hebben geen skilift overgeslagen. De meeste bergstations waren ook voorzien van allerlei speelgelegenheden voor de kinderen, met waterpartijen, springkussens en klimattributen

Ik ben al verschillende keren in Oostenrijk geweest om vlinders en libellen te fotograferen, maar één libel in het bijzonder stond nog steeds op mijn lijstje. Dit was de Azuurglazenmaker | Aeshna caerulea. Ik had een plek, waar ik een aantal jaren geleden met Johannes was geweest. De familie kon zich prima vermaken met de waterpartij, dus ik had even tijd om opzoek te gaan. Na nog geen 10 minuten later had ik de eerste Azuurglazenmaker op de foto staan. Helaas stonden de instellingen van mijn camera niet goed waardoor de libel zo goed als onzichtbaar werd door de hagelwitte achtergrond. Dit was balen, maar het was niet anders.

Vlinderfotograaf in actie.

Vlinderfotograaf in actie.

Levi had al verschillende keren gevraagd of hij mee mocht om vlinders te zoeken. Aangezien het vakantie was, en ik alle tijd van de wereld had, gingen we samen opzoek naar slapende vlinders. Na veel pijn en moeite vond ik één slapende vlinder. De Morgenrood | Lycaena virgaureae werd netjes door de kleine "grote" vlinderfotograaf op de foto gezet.

Een week nadat ik had geprobeerd om de Azuurglazenmaker | Aeshna caerulea op de foto te krijgen, ben ik samen met de familie nog een keer naar hetzelfde plekje geweest. Voor niemand was dit een straf, want het was schitterend weer en een fantastisch mooi plekje. Rond 10.30 uur stonden we op 2000 meter hoogte. De familie vermaakte zich prima, dus kon ik weer even mijn geluk beproeven. Ook dit keer was het na 10 minuten raak. Maar dit keer had ik uitgebreid mijn camera instellingen gecontroleerd.

Dit exemplaar werkte ook prima mee volgens het boekje. Hij ging steeds netjes op lichte stenen zitten om op te warmen. Zo had ik tijd genoeg om deze bijzondere libel op de foto te krijgen.

Azuurglazenmaker | Aeshna caerulea op lichte ondergrond.

Azuurglazenmaker | Aeshna caerulea op lichte steen in de zon.

De laatste mooie ochtend ben ik toch nog maar is opzoek geweest naar vlinders. Het kon toch niet zo zijn dat ik geen vlinders kon vinden. Nadat ik bijna het hele veld had uitgekamd vond ik nog een slapende Duinparelmoervlinder | Argynnis niobe.

Wat was het een schitterende vakantie, en wat hebben we genoten!

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap