Van de "nood" een deugd maken.


Posted 12/5/2020
De Weidevogel van Nederland, de Grutto | Limosa limosa

De Weidevogel van Nederland, de Grutto | Limosa limosa

Veluwe - Soms moet je van de "nood" een deugd maken. Zo ben ik afgelopen week Grutto's wezen "kijken" met mijn twee kinderen. Met nadruk op "kijken".

De oudste van mijn twee kinderen moet eigenlijk nog wel even slapen tussen de middag. Helaas vind hij dit zelf van niet dus komt het er ook bijna niet van. Nou dan weet ik het goed gemaakt. Ik neem jullie allebei mee en dan gaan we Grutto's kijken.

Ja leuk, en dan ga ik niet slapen hoor ik hem nog zzzzzzegge..... Bij de derde rotonde lag hij al heerlijk in dromenland. Rustig even rond gereden toen ik deze Grutto zag. Snel de auto een stukje voorbij de Grutto | Limosa limosa geparkeerd zodat ik rustig uit de auto kon sluipen. De bermen zagen er mooi uit met het witte Fluitenkruid en gele Koolzaad. Onder het toeziend oog van mijn dochtertje, kroop ik door de berm om een mooi standpunt te zoeken.

Plat op mijn buik, kon ik precies tussen de gele bloemen door, de Grutto fotograferen. Mijn geluk werd nog wat groter toen de zon nog even tussen de wolken doorkwam en de gele kleur nog feller werd.

Toen ik klaar was met fotograferen ben ik weer langzaam terug in de auto gekropen en rustig aan naar huis gereden. Op de oprit werd mijn zoontje wakker en vroeg of we al bijna bij de Grutto's waren.....

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap