Posted 12/9/2019
Kempense heidelibel | Sympetrum depressiusculum in de Weeribben

Kempense heidelibel | Sympetrum depressiusculum

Op zoek naar....euh..... uberhaupt iets om te fotograferen....

Overijssel - Wat een zoektocht zeg, en dan niet naar een speciaal soort, maar gewoon een geschikte plek om vlinders of libellen te fotograferen.

Een aantal weken geleden ben ik opnieuw vader geworden van een schitterende dochter dus het fotograferen is een beetje op een laag pitje komen te staan. Niet dat ik niet weg kan, maar eerder het feit dat ik me ertoe moet zetten om, tussen de gebroken nachten door, de wekker te zetten om opzoek te gaan naar vlinders of libellen.


Posted 5/7/2019
Grote vos | Nymphalis polychloros warmt zich op.

Grote vos | Nymphalis polychloros

Zeldzame vlinder laat zich fotograferen in mijn achtertuin.

Ermelo - Soms zit het mee en hoef je niet echt de deur uit om een zeldzame vlinder te fotograferen.

Het fotograferen is even op een laag pitje te komen staan vanwege gezinsuitbreiding. Maar als er zo'n kans voorbij komt als afgelopen week dan laat ik die natuurlijk niet schieten.


Posted 8/6/2019
Moerasparelmoervlinder | Euphydryas aurinia op Margriet

Moerasparelmoervlinder | Euphydryas aurinia

Vlinders fotograferen in Noord-Frankrijk en Duitsland.

Frankrijk - Aangezien ik op het punt sta om opnieuw vader te worden, en toch nog even een paar dagen vlinders wilden fotograferen, besloten Johannes en ik om het dit keer iets "dichter" bij huis te proberen. Tijdens het Hemelvaart weekend hebben we dan ook een relatief klein rondje gedaan naar Noord-Frankrijk en de Eifel.

Ook dit jaar wilde ik toch nog even een paar dagen weg om vlinders te fotograferen maar omdat mijn vriendin op elk moment kon gaan bevallen wilde ik wel in de buurt blijven. Maar aangezien het weer niet echt goed zou zijn werd het lastig om een route te kiezen. Woensdagavond om 23.00 uur stond Johannes op de stoep, nog even kijken naar de laatste weersverwachtingen en besloten toen om naar Noord-Frankrijk te rijden. Hier zou het wat bewolkt zijn en geen dauw dus haast hadden we dan ook niet. Na een paar uurtjes rijden besloten we om "even" onze ogen even dicht te doen. We parkeerde de auto bij een benzinepomp en gingen slapen.


Posted 25/5/2019
Zilveren maan | Boloria selene bij zonsopkomst

Zilveren maan | Boloria selene

Zilveren maan | Boloria selene bij zonsopkomst.

Overijssel - Sinds lange tijd ben ik van de week weer eens opzoek gegaan naar vlinders. Dit keer stond de Zilveren maan | Boloria selene op de planning.

De laatste tijd valt het weer een beetje tegen, zeker de nachten en de ochtenden zijn niet bepaald geschikt om te fotograferen. Tot afgelopen donderdagochtend.


Posted 11/5/2019
Nieuwsgierige Jonge Vos | Vulpes vulpes

Vos | Vulpes vulpes

"Mijn" Vossenburcht is na 5 jaar weer bewoond!

Veluwe - Wat vliegt de tijd, mijn eerste, en tevens laatste vossenfoto's, zijn alweer van 5 jaar geleden. Wat een geluk had ik toen! Alle jaren erna ben ik nog wezen kijken of de burcht bewoond was. Maar helaas dat was niet zo, tot vandaag het tegendeel bewezen werd.

Vanaf het moment dat de klok is verzet ben ik weer gaan kijken bij "mijn" Dassenburcht. Na een aantal uur wachten zag ik nog steeds geen Das. Nu is dit wel vaker voorgekomen, maar ik had een onderbuik gevoel. Voorzichtig heb ik vanaf een kleine afstand gekeken of de Dassenburcht nog bewoond kon zijn. Helaas, dit leek niet meer het geval te zijn.


Posted 10/4/2019
Citroenvlinder | Gonepteryx rhamni op Meidoorn

Vlinderspotter

Kleine vlinderspotter

Veluwe - Ondertussen is het voorjaar alweer in volle gang en hebben we al een paar schitterende dagen achter de rug. De eerste Oranjetipjes zijn al waargenomen, en zelfs Koninginnenpages vliegen al rond.

Afgelopen zondag was het weer zo'n schitterende dag. Samen met mijn familie ben ik er lekker op uit geweest om te genieten van het mooie weer. Bij een grote struik van de Sleedoorn was het een komen en gaan van de Citroenvlinders, Dagpauwogen en zelfs een Distelvlinder liet zich zien.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap