Posted 21/9/2014
Steenuil | Athene noctua fotograferen

Steenuil | Athene noctua

Steenuil | Athene noctua.

Veluwe - Vele malen ben ik langs de plek gereden waar ik, bijna een maand geleden, een Steenuiltje heb gefotografeerd.

Omdat ze rond schemering het meest actief zijn ben ik voornamelijk 's avonds wezen kijken. Ook 's ochtends rond zonsopkomst reed ik er vaak even langs. Ik had al weken niks meer gezien, dus had eigenlijk de moed alweer opgegeven.


Posted 1/9/2014
Eekhoorn eet nootjes op stronk

Tijdschrift Nuon

Publicatie - Nuon tijdschrift

Ermelo - Doordat ik aangesloten ben bij een stockbureau, verkoop ik af en toe wat foto's. Vaak weet ik niet waarvoor ze gebruikt worden, maar nu toevallig wel.

Deze foto heb ik, verleden jaar, in mijn achtertuin gemaakt. Ik vind dit ook 1 van mijn mooiste foto's van de Eekhoorn. Leuk om te zien dat hij nu pagina groot in het tijdschrift van Nuon staat.


Posted 30/8/2014
Jonge Vosjes | Vulpes vulpes bij burcht.

Publicatie - Beversport 360 magazine

Publicatie - Beversport 360 magazine

Veluwe - Toevallig had ik twee publicaties vrij snel achter elkaar. Deze vossen foto belandde in het mooie tijdschrift van Beversport.

In het voorjaar heb ik voor het eerst vossen gefotografeerd, een hele gave ervaring.


Posted 22/8/2014
Steenuil | Athene noctua fotograferen

Steenuil | Athene noctua

Steenuil | Athene noctua voor de lens.

Veluwe - Al jaren ben ik geintreseerd in Uilen, maar ik heb er nog nooit 1 voor de lens gehad. De laatste tijd ben ik me steeds meer gaan verdiepen in de Steenuil. Een schitterend beestje van iets meer dan 20cm groot.

Op internet heb ik urenlang gezocht naar geschikte lokaties in de buurt. Na wat zoekwerk kwam ik zelfs tot een adres waar ze zouden moeten zitten. Helaas was dit van een aantal jaren geleden, nu was er alleen nog maar nieuwbouw te vinden. Afgelopen woensdagavond toch nog maar is een rondje gereden. In eerste instantie vond ik helemaal niks, zelfs niet op de plek waar ik deze foto heb gemaakt. Na een half uur te hebben rondgereden besloot ik maar naar huis te gaan omdat het aardig donker begon te worden.


Posted 1/8/2014
Postkaart met vlinders bij Vivara

Vlinders op postkaart bij Vivara.

Publicatie - Wenskaart Vivara

Ermelo - Regelmatig verkoop ik foto's via Buiten-Beeld, maar vaak weet ik niet waar de foto's voor gebruikt worden. Nu kwam ik er toevallig achter dat twee vlinderfoto's zijn gebruikt door Vivara.

Ze hebben twee vlinderfoto's opgenomen in hun assortiment, het Groot geaderd witje en de Kleine vuurvlinder, en worden verkocht als ansichtkaarten. Het gaat om een foto van het Groot geaderd witje en een foto van de Kleine vuurvlinder.


Posted 23/6/2014
Zeer zeldzame Goudooghooibeestje | Coenonympha oedippus in Lichtenstein

Goudooghooibeestje | Coenonympha oedippus

Zeldzaam Goudooghooibeestje | Coenonympha oedippus in Lichtenstein

Lichtenstein / Oostenrijk - Eigenlijk was het te gek voor woorden maar afgelopen woensdag ben ik om 17.00 uur, samen met Johannes van Donge, naar Lichtenstein gereden. We hadden een paar soorten die we graag wilde fotograferen. Zoals het Goudooghooibeestje, de dwergjuffer en de Siberische waterjuffer.

Het zou een hele uitdaging worden want we hadden maar 1 dag de tijd. Donderdagochtend om 2.00 uur kwamen we in Lichtenstein aan. Even een drankje gedaan op de goeie reis en toen maar gaan slapen in de auto.


Posted 4/6/2014
Jonge Vosjes | Vulpes vulpes op de uitkijk

Vos | Vulpes vulpes

Eindelijk jonge Vosjes voor mijn lens.

Veluwe - Al een paar jaar heb ik de wens om jonge vosjes te fotograferen. Jarenlang heb ik mijn best gedaan om burchten te vinden die bewoond zijn.

Een tijd geleden kreeg ik een tip waar ik een vossenburcht kon vinden. De afgelopen maanden heb ik die goed in de gaten gehouden. Om de paar dagen ben ik gaan kijken of die burcht bewoond was, echt duidelijkheid kreeg ik niet. Op het ene moment leek de burcht bewoond terwijl de dagen erna weer geen spoor te bekennen was. Ik had me erbij neergelegd, volgend jaar maar weer proberen.


Posted 16/5/2014
Libellen fotograferen in de Weerribben Viervlek | Libellula Quadrimaculata

Viervlek | Libellula Quadrimaculata

Libellen fotograferen in de Weerribben.

Weerribben - Het was weer een schitterende ochtend afgelopen vrijdag. Ook al stond de wekker op 3.30 uur, het was zeker de moeite waard om zo vroeg op pad te gaan. Dikke mist, veel dauw en een mooie zonsopkomst.

Er was keuze genoeg, want er hingen veel libellen, waaronder deze Viervlek | Libellula Quadrimaculata, die allemaal mooi bedekt waren met een dikke laag dauw.


Posted 4/5/2014
Zonsopkomst met Viervlek | Libellula Quadrimaculata onder de dauw

Viervlek | Libellula Quadrimaculata met bokeh.

Viervlekken fotograferen in de Weerribben.

Weerribben - Wat is dat een tijd geleden dat ik libellen heb gefotografeerd. Afgelopen zaterdag was het eindelijk weer is zover. De voorspellingen waren zeer goed, temperaturen rond het vriespunt, helder en kans op mist.

De wekker stond op 4.00 uur omdat het nog gauw een uur rijden is. En ik wil er ruim voor zonsopkomst zijn zodat ik op mijn gemak libellen kan vinden. Aan dat laatste ontbrak niks, er hingen tientallen Viervlekken en Bruine korenbouten. Ze waren allemaal bedekt met een mooie laag dauw.


Posted 17/4/2014
Grutto | Limosa limosa, dé weidevogel van Nederland

Grutto | Limosa limosa

Grutto's | Limosa limosa fotograferen.

Veluwe - Die nieuwe lens werkt verslavend, ik kon het daarom niet laten om verschillende keren naar de Arkemheenpolder te gaan om Grutto's te fotograferen.

Het weer werkte niet altijd mee, zowel 's ochtends als 's avonds. Maar de aanhouder wint. Gisterochtend waren de voorspellingen goed, dus vroeg op pad. In eerste instantie viel het wat tegen, bijna geen Grutto's te zien.


Posted 6/4/2014
Vogelfotografie, Grutto's fotograferen

Grutto | Limosa limosa

Vogelfotografie, de Grutto fotograferen.

Veluwe - Normaal gesproken ga ik niet midden op de dag fotograferen. Het licht vind ik dan niet mooi. Maar er zijn natuurlijk uitzonderingen.

Ik heb de afgelopen jaren vogels gefotografeerd met mijn 70-200mm lens. In mijn tuin ging dit aardig, ik kon daar mooi dichtbij de vogels komen. Maar zodra de afstand groter werd, gebruikte ik een 2.0 converter. Dit was tevens meteen mijn grote frustratie, de foto's werden niet scherp.


Posted 29/1/2014
Canon Masters 2013

Publicatie in tijdschrift Focus | Canon Masters 2013

Canon Masters 2013

Ermelo - Vandaag viel het jubileumnummer van Focus op de deurmat, met daarin de uitslag van de Canon Masters 2013.

Mijn foto, van het Groot geaderd witje, werd uit ruim 3500 inzendingen gekozen. Samen met nog 5 finalisten, werd ik begin december uitgenodigd om naar de Oostvaardersplassen te komen. Daar moesten we, onder leiding van Ruben Smit, de finale opdracht uitvoeren. De opdracht luidde als volgt; "Fotografeer de Nieuwe Wildernis".


Posted 4/1/2014
Jordi Strijdhorst

Vernieuwde website - Macrografie.nl

Macrografie.nl is vernieuwd!

Ermelo - Allereerst de beste wensen voor 2014.

Een nieuw jaar, dus een nieuw begin. Zo dacht ik ook over mijn website. Daar moest maar eens flink de bezem doorheen..

Geen pagina's vol met soorten die niemand wat zegt, maar gewoon mijn mooiste foto's makkelijk en overzichtlijk onder één knop. Ook heb ik wat informatie aan die foto's toegevoegd, zodat je kan zien waar en hoe ik die foto heb gemaakt. Mijn blog blijft natuurlijk bestaan, hierdoor kan ik regelmatig mijn nieuwste foto's snel en makkelijk aan jullie laten zien.

De vooruitzichten voor dit jaar zijn al fantastisch. In het februari nummer van het tijdschrift Focus komt een kort verslag over de Canon Masters 2013. Helaas werd ik niet de winnaar, maar het was zeker een mooie opsteker. Ik behoorde tot één van de zes finalisten uit ruim 3500 inzendingen.

Begin maart ga ik naar Hong kong en vlieg daarna door naar Borneo. Daar ga ik, samen met mijn vriendin, bijna drie weken rondtrekken. Dit is echt een droom die uitkomt.

Verder hoop ik veel te kunnen fotograferen dit jaar. Ik heb me voorgenomen om mijn drijfhut weer eens tevoorschijn te halen. En ga me nog meer focussen op het maken van mooie foto's. Kortom genoeg plannen en uitdagingen voor het komende jaar. Ik hoop dat jullie met plezier mijn site blijven bezoeken.

Macrografie.nl | Copyright © 2000 - | Sitemap